dijous, 26 de setembre del 2013

Reflexions inicials

Hem començat aquest nou viatge d’aprenentatge cap a l'educació d'una manera molt diferent de tot el que hem fet fins ara, on estudiàvem per obligació aquelles incomprensibles equacions matemàtiques, la pesada història de nostre país,... Tot això és molt diferent, ens endinsem en la creació d'un món on nosaltres serem els futurs educadors. Aprendrem a reflexionar i saber comunicar-nos entre els uns i els altres. 

Educar vol dir transmetre uns valors o unes idees del que nosaltres hem construït i que els nostres destinataris en construeixin una de semblant o completament diferent.

Hem d'acceptar que mai ho sabrem tot.  "Solo sé que no sé nada." Sòcrates


Aulas autosuficients. Ariño (Teruel)




En aquest escola observem que la millor manera de motivar als estudiants és mitjançant una tableta on ells poden realitzar activitats, deures, jocs, veure vídeos o pagines webs. 


Un producte revolucionari: BOOK




Aquest segon vídeo ens fan veure que el llibre de paper encara existeix i té moltes utilitats. Només pretén cridar l'atenció sobre la simplicitat o la facilitat que existeix en accedir al més necessari sense necessitat de complicar-nos la vida ni que ens la compliquin.


"On hi hagi un bon llibre de paper que es tregui tanta tecnologia", "Sense adonar-nos em convertit el llibre de paper en un recurs obsolet?"

Aquestes són algunes de les conclusions o preguntes que ens hem fet després de veure els vídeos. Personalment creiem que el llibre físic no és un competidor del llibre o text digital, és simplement un recurs més. La tecnologia avui en dia és necessària, però no cal abusar-ne. Hi ha moltes coses que es poden fer igual amb un full de paper i un llapis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada